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Registros recuperados : 81 | |
61. | | HONORATO, C. A.; SILVA, C. J. da; FLORES-QUINTANA, C. I.; MENDONCA, S.; NASCIMENTO, C. A.; MARCONDES, V. M.; PARENTE, B. O.; ARAÚJO, M. A. M. Jatropha cake (Jatropha curcas): hepatotoxic implications Torta de pinhão-manso (Jatropha curcas): implicações hepatotóxicas. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, São Paulo, v. 54, n. 2, p. 101-108, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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62. | | BRONDANI, G. E.; ARAUJO, M. A. de A.; AZEVEDO, J. H.; DUTRA, L. F.; SILVA, A. L. L. da; FIGUEIREDO, C. R. F. Intensidade luminosa e sacarose no cultivo in vitro de e.benthamii (Maiden & Cambage) X. E. dunni (Maiden) (Angiospermae:Myrtaceae). In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 60.; REUNIÃO NORDESTINA DE BOTÂNICA, 32.; ENCONTRO REGIONAL DE BOTÂNICOS - MG, BA , ES, 29., 2009, Feira de Santana. Botânica brasileira: futuro e compromissos. Feira de Santana: SBB: UEFS, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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63. | | CAVALCANTE, R. B. M.; MORGANO, M. A.; GLÓRIA, M. B. A.; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpea. Food Science and Technology, Campinas, v. 39, n. 4, p. 843-849, Oct./Dec. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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64. | | SILVA, J. A. DA; OLIVEIRA, A. P. DE; ALVES, G. DA S.; CAVALCENTE, L. F.; OLIVEIRA, A. N. P. DE; ARAÚJO, M. A. M. Rendimento do inhame adubado com esterco bovino e biofertilizante no solo e na folha. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 16, n. 3, p. 253-257, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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65. | | CAVALCANTE, R. B. M.; MORGANO, M. A.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ARAÚJO, R. S. dos R. M. Pão de queijo enriquecido com farinha de feijão-caupi biofortificado. Ciência e Agrotecnologia, v. 40, n. 1, p. 97-103, jan,/feb. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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66. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; ARAÚJO, M. A. da M.; ARAÚJO, R. S. dos R. M. Teor dos minerais ferro e zinco em pão de queijo enriquecido com farinha de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 231. Na publicação: KAESEL JACKSON DAMASCENO-SILVA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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68. | | SOUZA, E. D.; CUNHA, E. F. M.; CUNHA, R. L.; FARIAS NETO, J. T. de; DIAS, M. C.; MARINI, J. A.; ARAÚJO, M. A. de M.; GRIGIO, M. L. Avaliação preliminar de genótipos de mandioca açucarada em área de mata alterada do estado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2548-2551. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental. |
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69. | | SOUZA, E. D.; CUNHA, E. F. M.; CUNHA, R. L.; FARIAS NETO, J. T. de; DIAS, M. C.; MARINI, J. A.; ARAÚJO, M. A. de M.; GRIGIO, M. L. Avaliação preliminar de genótipos de mandioca açucarada em área de mata alterada do estado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2548-2551. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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70. | | SOUZA, E. D.; CUNHA, E. F. M.; CUNHA, R. L.; FARIAS NETO, J. T. de; DIAS, M. C.; MARINI, J. A.; ARAÚJO, M. A. de M.; GRIGIO, M. L. Avaliação preliminar de genótipos de mandioca açucarada em área de mata alterada do estado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 2548-2551. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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71. | | LANDIM, L. A. dos S. R.; CUNHA, E. M. F.; ARAÚJO, M. A. da M.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Conteúdo de fenólicos totais, antocianinas, taninos e atividade antioxidante de três cultivares de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/143a.pdf. Acesso em: 26 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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72. | | MARTINS, A. N. L.; SALDANHA, N. M. V. P.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Conteúdo de macronutrientes em cultivares de feijão-caupi [Vigna unguiculata (L.) Walp.]. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 212. Na publicação: KAESEL JACKSON DAMASCENO-SILVA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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73. | | LANDIM, L. A. dos S. R.; PESSOA, M. L. dos S. B.; BRANDAO, A. de C. A. S.; MORGANO, M. A.; ARAUJO, M. A. de M.; ROCHA, M. de M.; AREAS, J. A. G.; MOREIRA-ARAUJO, R. S. dos R. Impact of the two different iron fortifi ed cookies on treatment of anemia in preschool children in Brazil. Nutrición Hospitalaria, v. 33, n. 5, p. 1142-1148, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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74. | | SENA NETO, A. R.; ARAUJO, M. A. M.; BARBOZA, R. M. P.; FONSECA, A. S.; TONOLI, G. H. D.; SOUZA, F. V. D.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M. Comparative study of 12 pineapple leaf fiber varieties for use asmechanical reinforcement in polymer composites. Industrial Crops and Products, v. 64, p. 68-78, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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75. | | SENA NETO, A. R.; ARAUJO, M. A. M.; BARBOZA, R. M. P.; FONSECA, A. S.; TONOLI, G. H. D.; SOUZA, F. V. D.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M. Comparative study of 12 pineapple leaf fiber varieties for use as mechanical reinforcement in polymer composites. Industrial Crops and Products, [S. l.], v. 64, p. 68-78, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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76. | | SALDANHA, N. M. V. P.; MARTINS, A. N. L.; ARAÚJO, M. A. da M.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Composição centesimal de cultivares de feijão-caupi [Vigna unguiculata (L.) Walp.]. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 208. Na publicação: KAESEL JACKSON DAMASCENO-SILVA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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77. | | BARROS, N. V. dos A.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; GLÓRIA, M. B. A.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Efeito do cozimento no conteúdo de compostos fenólicos, flavonoides, poliaminas e atividade antioxidante em cultivares de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercados: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 219. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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78. | | CAVALCANTE, R. B. M.; GLÓRIA, M. B. de A.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Fibras alimentares, aminas bioativas, compostos fenólicos e atividade antioxidante em pão de queijo enriquecido com feijão-caupi biofortificado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém. O uso consciente da biodiversidade: Perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Campinas, SP: SBCTA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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79. | | RODRIGUES, C. A.; SANTOS, P. S. P.; FEITOSA, F. L. F.; PERRI, S. H. V.; LISBOA, J. A. N.; TEODORO, P. H. M.; ARAÚJO, M. A. de; VIANA FILHO, M. N. Serum immunoglobulin from Nellore cattle produced by in vitro fertilization and treated for umbilical diseases. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, V. 3, n. 2, p. 256-261, fevereiro 2018. Título em português: Imunoglobulinas séricas de bovinos Nelore produzidos por fertilização in vitro e tratados para onfalopatias. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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80. | | LANDIM, L. A. dos S. R.; PESSOA, M. L. dos S. B.; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ARÊAS, J. A. G.; ARAÚJO, R. S. dos R. M. Utilização de biscoito enriquecido com feijão-caupi [Vigna unguiculata (L.) Walp.] biofortificado em pré-escolares para controle da anemia ferropriva. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 233. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 81 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
07/03/2022 |
Data da última atualização: |
07/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MENDEZ, D. F. S.; PAULA, A. M. de; RAMOS, M. L. G.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; BUSATO, J. G.; SOARES, G. F.; LIMA, C. A. |
Afiliação: |
WALTER QUADROS RIBEIRO JUNIOR, CPAC. |
Título: |
Mycorrhizal association in wheat genotypes submitted to variable irrigation in the Brazilian Cerrado. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Science, v. 13, n. 11, 2021. |
Páginas: |
13 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Mycorrhizal association contributes to plant growth, influencing tolerance to abiotic stresses such as water deficit. There is considerable variation in infection by arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) in cultivars of the same crop, but there is little information regarding these differences in wheat. The objective of this work was to evaluate the influence of water deficit on the arbuscular mycorrhizal association in wheat genotypes in the Cerrado region and the association between soil attributes and mycorrhizal colonization. The experiment was conducted in a no-till system, using different water regimes. The experimental design was a randomized block with subdivided plots scheme, with 12 treatments and 3 repetitions. The plots consisted of 4 wheat genotypes and the subplots included 3 water regimes. Mycorrhizal colonization, soil microbial biomass carbon, total soil organic carbon, easily extractable glomalin-related soil protein, spore number and AMF species diversity were evaluated. Mycorrhizal colonization was not influenced by wheat genotypes, but it was favored by the higher water regime, being 44.8% higher when compared to the lower water regime. The soil moisture was positively correlated with the soil attributes with the exception of the number of AMF spores. The community of AMF associated with wheat genotypes was similar, comprising of 12 species, predominantly Claroideoglomus etunicatum and Glomus macrocarpum. The low variation among wheat genotypes for AMF diversity suggests no selective influence of the plants on the AMF community in the area of the study. Water regime was shown to be a dominant factor in mycorrhizal association. MenosMycorrhizal association contributes to plant growth, influencing tolerance to abiotic stresses such as water deficit. There is considerable variation in infection by arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) in cultivars of the same crop, but there is little information regarding these differences in wheat. The objective of this work was to evaluate the influence of water deficit on the arbuscular mycorrhizal association in wheat genotypes in the Cerrado region and the association between soil attributes and mycorrhizal colonization. The experiment was conducted in a no-till system, using different water regimes. The experimental design was a randomized block with subdivided plots scheme, with 12 treatments and 3 repetitions. The plots consisted of 4 wheat genotypes and the subplots included 3 water regimes. Mycorrhizal colonization, soil microbial biomass carbon, total soil organic carbon, easily extractable glomalin-related soil protein, spore number and AMF species diversity were evaluated. Mycorrhizal colonization was not influenced by wheat genotypes, but it was favored by the higher water regime, being 44.8% higher when compared to the lower water regime. The soil moisture was positively correlated with the soil attributes with the exception of the number of AMF spores. The community of AMF associated with wheat genotypes was similar, comprising of 12 species, predominantly Claroideoglomus etunicatum and Glomus macrocarpum. The low variation among wheat genotypes for AMF dive... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Cerrado; Micorriza Vesicular Arbuscular; Plantio Direto; Seca; Solo; Triticum Aestivum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232222/1/Walter-Mycorrhizal-association-in-wheat-genotypes.pdf
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Marc: |
LEADER 02465naa a2200277 a 4500 001 2140633 005 2022-03-07 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMENDEZ, D. F. S. 245 $aMycorrhizal association in wheat genotypes submitted to variable irrigation in the Brazilian Cerrado.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a13 p. 520 $aMycorrhizal association contributes to plant growth, influencing tolerance to abiotic stresses such as water deficit. There is considerable variation in infection by arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) in cultivars of the same crop, but there is little information regarding these differences in wheat. The objective of this work was to evaluate the influence of water deficit on the arbuscular mycorrhizal association in wheat genotypes in the Cerrado region and the association between soil attributes and mycorrhizal colonization. The experiment was conducted in a no-till system, using different water regimes. The experimental design was a randomized block with subdivided plots scheme, with 12 treatments and 3 repetitions. The plots consisted of 4 wheat genotypes and the subplots included 3 water regimes. Mycorrhizal colonization, soil microbial biomass carbon, total soil organic carbon, easily extractable glomalin-related soil protein, spore number and AMF species diversity were evaluated. Mycorrhizal colonization was not influenced by wheat genotypes, but it was favored by the higher water regime, being 44.8% higher when compared to the lower water regime. The soil moisture was positively correlated with the soil attributes with the exception of the number of AMF spores. The community of AMF associated with wheat genotypes was similar, comprising of 12 species, predominantly Claroideoglomus etunicatum and Glomus macrocarpum. The low variation among wheat genotypes for AMF diversity suggests no selective influence of the plants on the AMF community in the area of the study. Water regime was shown to be a dominant factor in mycorrhizal association. 650 $aCerrado 650 $aMicorriza Vesicular Arbuscular 650 $aPlantio Direto 650 $aSeca 650 $aSolo 650 $aTriticum Aestivum 700 1 $aPAULA, A. M. de 700 1 $aRAMOS, M. L. G. 700 1 $aRIBEIRO JUNIOR, W. Q. 700 1 $aBUSATO, J. G. 700 1 $aSOARES, G. F. 700 1 $aLIMA, C. A. 773 $tJournal of Agricultural Science$gv. 13, n. 11, 2021.
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